01 juni 2024

09-Kamperen

We staan op een mooie camping tussen de Redwoods. Een privé camping, $55 per nacht. Maar een mooie plek en goed sanitair. De auto en de coolbox zijn nu ook helemaal ingericht. Klaar voor de grote reis.

Nadat Gail ons nog een rondleiding met uitleg over haar wijngaard had gegeven namen we afscheid en bedankten haar voor haar gastvrijheid. Het plan voor vandaag was boodschappen en noordwaarts langs de ruige kust. 

In Santa Rosa langs de Safeway, waar het vinden van de juiste spullen toch nogal wat tijd kostte. Deze had geen tankjes propaan, dus door naar een volgende. Gasflessen zijn een basisvoorziening voor de thee en de uitgebreide omelet iedere morgen. De tweede Safeway was overigens goedkoper dan de eerste maar lag ook in een mindere buurt. Zou dat er iets mee te maken hebben?

Naar Bodega Bay, en verder noordelijk. Daar begonnen een aantal dingen op te vallen:
* De kust was verderop nog mooier dan het eerste stuk. Woeste zee, opspattende golven van meters hoog. Drama!
*Het woei ongelofelijk hard daar aan de kust. Geen ideale plek om te kamperen. Koud ook.
* De benzinemeter gaf tekenen van dorst aan.
* Hoe noordelijker we gingen, hoe minder bewoning. Geen benzinepompen en geen campings.Dat was pas een heel stuk verderop, en het werd later.
* Ik had de afstanden in dit enorme land weer eens onderschat.

Kortom, we gingen terug, tanken bij de enige benzinepomp die we tegenkwamen en pakten dito camping. Een mooie plek maar wel langs een niet al te rustige weg, landinwaarts van Bodega Bay. Dat gaan we de komende dagen beter doen. 

Het avondeten was een gebraden kippetje van de Safeway en een salade van rucola en tomaten met Caesardressing uit een flesje. Was prima. Twee biertjes uit de koelbox van Gail en om 20:30 slapen. We beginnen het ritme te pakken te krijgen.